Altın Afrika Kedisi
Özellikleri
Tropik ormanlarda tek başına yaşayan bir gece hayvanıdır. 20-25 cm'lik kuyruğuyla birlikte uzunluğu 90-100 cm, omuz yüksekliği 40 cm'dir. Kürkünün üst bölümleri kızılımsı kahverengi, alt bölümleri ise beyaz üstüne koyu renk beneklidir
Beslenme
Afrika altın kedisi tırmanabilir ama öncelikle yerde avlanır. Avlarını kemirgenler, kuşlar ve küçük maymunlar kapsar. Bu kedi hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır.
Alt türler
Profelis aurata aurata, Afrika; Alt tarafta ki noktaların dışında açık renklidir.
Profelis aurata celidogaster, Batı Afrika; başında noktalar bulunur; bu noktalar (bir leoparın noktaları gibi) siyah değildir, ama kürkünden biraz daha koyudur.
Afrika altın kedisi Asya altın kedisine çok benzerli ile dikkat çeker.
Tazmanya Canavarı
Tazmanya canavarı (Sarcophilus harrisii) veya Tazmanya şeytanı, Dasyuridae (yırtıcı keseliler) familyasından bir hayvan türü. Bu familyanın şu an yaşayan en büyük temsilcisidir ve Sarcophilus cinsinin tek üyesidir. Ufak bir köpek ebatlarında ama yapılı ve kaslıdır. Şu anda Dünya üzerinde bulunan en büyük etobur keselidir.
Bugün sadece Tazmanya Adasında yaşamaktadır. Anakara Avustralya'da tahminen 14. yüzyıl içerisinde nesli tükenmiştir. Evcil kümes hayvanlarının korunması için 1930'lu yıllarda yoğun olarak Tazmanya'da da avlanmışlardır. 1941 yılında Keseli canavarın koruma altına alınmasıyla adadaki varlıkları kendine gelmiştir. Ancak 1990'lı yıllarda baş gösteren bir hastalık, bu hayvanın geleceğini yeniden tehdit etmektedir. Çok yakında tehlike altında sınıflandırmasına girebilir. Tazmanya Hükümeti hastalığın etkilerini azaltmak için önlemler almaktadır.
Toadzilla
Dünyanın en büyük kurbağası Avustralya’da yakalandı. Dev kurbağanın adı Toadzilla. Küçük bir köpeği andıran dev kurbağa bilimadamlarını endişelendiriyor.
Angora Tavşanı
Ankara tavşanının kökeni Ankara yöresidir. 1700’lü yıllarda İngiliz denizciler tarafından Fransa ve İngiltere’ye götürülmüştür. Günümüzde başta Çin olmak üzere Fransa, Almanya, Macaristan, Arjantin, Şili, Brezilya’ da yaygın olarak Ankara tavşanı üretimi yapılmaktadır.
Ankara tavşanı yetiştirilmesinin ilk amacı yün üretimidir. Diğer tavşanlarda tüyler sadece 5 hafta uzarken, Ankara tavşanının tüyleri, folikül yapısından dolayı 14 hafta kadar uzayabilmektedir. Ankara tavşanının ayrıca eti, gübresi ve derisinden de faydalanılır.
Ankara tavşanı ülkemizin her iklim bölgesinde başarı ile yetiştirilebilir. 500 kadar Ankara tavşanının bakımı için bir kişi yeterlidir.
Ankara tavşanının yaygın olan tipleri :
Fransız Angorası : 3,5–4,5 Kg. ağırlığında, beyaz ve farklı renklerde olabilir. Yün kalitesi iyidir.
Alman Angorası : Ortalama 4 Kg. ağırlığında ve beyaz renklidir. Yünü yumuşak ve yün verimi yüksektir.
İngiliz Angorası : kısa ve 2,5-3,5 Kg. ağırlığındadır .
Giant Angorası : 3,5-4,5Kg. dır. Alman Angorasına benzer.
Satin Angorası : 2,9-4,3 Kg dır. Yünleri daha parlak, ince yapılı ve ekonomik değeri yüksektir. Oldukça hassas ve ürkek olduklarından bakımı zordur.
MPARATOR TAMARIN MAYMUNU (Saguinus imperator)
Ortalama uzunluğu 60 cm. olan ve Brezilya,Bolivya ve Peru ormanlarında yaşayan bu hayvanın en tipik özelliği birzamanların ünlü Avusturya imparatoru Franz Josef’inkini anımsatan uzunbıyıklarıdır. Kuyruklarında yuvarlak renk şeritleri bulunmaz.Kulaklarının biçimi ve yüzlerindeki kılların miktarıyla birbirlerindenayrılırlar
Dört Yüzgecinin Üzerinde Yürüyen Balık
( Yarasa Balık )
Kırmızı dudaklı yarasa balığı dünyadaki dört yüzgecinin üzerinde yürüyen tek balıktır. Yürümek için tasarlanmış yüzgeçleri, tuhaf görünüşlü burnu ve büyük kırmızı dudakları ile balığın son derece ilginç bir görünümü vardır. Yarasa balıklarının kumun üzerinde bir insanın yürümesi gibi dolaşabilmelerini sağlayan organları göğüs yüzgeçleridir. Bu yüzgeçlerini kullanarak yarasa balıkları okyanus zemininde rahatça ayakta durabilir ve yüzgeç uçlarının üzerinde yürürler. Fener balıklarında olduğu gibi yarasa balıklarının da burunlarının altında, diğer balıkları kandırmak için olta olarak kullandıkları küçük deri parçaları vardır. Yarasa balıkları etçil hayvanlardır. Bu oltayı kullanarak diğer balıkları, yengeçleri, kurtçukları ve deniz taraklarını yerler.
Malesef resimleri koyamadım sığmaz diye ama ilginç hayvan türleri yazın çıkar